Jan 062014
 
Д-р Мариела Хитова: Lunch time ревизия
Веселина Мончева
21.12.2013

Когато времето е дефицитно, заложете на бърза процедура с озаряващ лицето ефект – неоперативния лифтинг Clear Lift, която от скоро се предлага и у нас.

Предимството е, че  става бързо, няма  болка нито нужда от възстановяване, а резултатът съперничи с този на операцията. Разбира се, не от раз – нужни са няколко посещения при дерматолога. Така наречената lunch time процедура може да бъде извършена буквално в обедната почивка. След нея остава само съвсем леко зачервяване, което преминава в рамките на един час. Лъчът на  Алма лазера прониква в дълбочина и стимулира образуването на колаген. „Ремонтната” работа е възложена на лазерната енергия – контролирани снопчета светлина, които проникват в  дълбочина, без да засягат повърхностните слоеве.  Тази техника стимулира образуването на нов колаген, стяга и подмладява лицето.  Особено подходяща е за области, които до сега са били трудни за третиране, поради повишен риск от изгаряне и образуване на белези – например в зоната около очите, устата и деколтето. Процедурата е реална алтернатива на оперативния лифтинг.

Извършва се на период от две седмици и е подходяща за всеки тип кожа. И въпреки че говорим предимно за дамите и тяхната подготовка за празниците, бих искала да спомена, че тази процедура е изключително харесвана и от мъже.

.
* * *
„Магията на празника не е нито в подаръците, нито в храната, а в нас самите. Представете си прекрасна атмосфера, вечеря, украса и една уморена домакиня. Каквото и да облечете, знайте, че модата на красивата и нежна кожа никога не отминава”, казва дерматологът  д-р Мариела Хитова и дава  своите съвети.
.
* * *
Организацията на празниците е направена – детайлите по украсата – готови,подаръците се сложени под елхата. Менюто е подбрано. Намерихте ли време за себе си?