“Venus Viva” е първият нано-фракционен радиочестотен апарат, с наличие на скенер, който ни позволява да доставяме енергията прецизно, с по-ниска чувствителност за пациента и най-важното: с най-краткия възстановителен период. Технологията е на иновативната канадска компания “Venus Concept” (от създателите на Syneron и ELOS), а производството е израелско.

Третира:

– Белези (атрофични и хипертрофични)

– Стрии

– Бръчки

– Пигментни петна

– Торбички под очите

– Свива порите

– Стяга и изглажда кожата

Рaзполага с два апликатора:

  1. FIRM FX е най-развития фракционен радиочестотен накрайник на пазара, като превъзхожда всички свои конкуренти и сам по себе си, може да бъде представен, като достоен противник на голяма част от съвременните CO2 лазери, даващ по-кратък възстановителен период (24 – 48 часа, според клиничния случаи), който не е за сметка на крайния резултат. С него можем да заличим неравностите на епидермиса, като стимулираме естествените процеси на обновяване и стягане.
  2. DIAMOND POLAR е неаблативен накрайник за стягане и подмладяване на лице, шия, деколте и други малки части на тялото, които искаме да моделираме. Мощността на радиочестотата му е 120W, благодарение на което, достигаме необходимата терапевтична температура (от 39°C до 41°C за лице) за по-малко от минута.

Апликатора работи с патентована технология, която съчетава:

а) Пулсиращи електромагнитни полета (PEMF) – Иновативен нетермален механизъм, който клинично доказано подобрява и стимулира:

– Вазкуларизация в третираната зона

– Оксигенация

– Пролиферация на фибробластите

– Ангиогенеза

Перфузията в третираната зона е подобрена, а хранителните продукти и кислородът  достигат по-лесно до клетките. Засилва се тяхната регенерация, а същевременно кожата добива здрав, добре кръвоснабден  вид. Много подходящ за третиране на зони със засилено задържане на лимфа, например тъмните кръгове под очите.

Пулсиращите електромагнитни вълни подсилват експресията на проколаген тип I и проколаген тип III. Кожата е по-стегната, а фините бръчки – заличени.

б) Мултиполярна радиочестота – доставя бърза, безболезнена и плътна топлина в дълбочина.

– Енергията е концентрирана в зоната, която се третира и няма разсейване в други части на тялото, както е при по-старите монополярни RF апарати.

– За разлика от биполярната RF, има няколко терапевтични точки на различна дълбочина. Загряването е отвътре навън, като допълнително синтезира колаген и еластин.

предимствата на“ Venus Viva“:

 

– За апарата няма ограничение във фототип и сезонност, тъй като работи с ток, а не със светлина. Не прави кожата фоточувствителна, не я подлага на риск от постинфламаторна хиперпигментация и дисхромия. Работи се целогодишно и могат да се изпълняват процедури, както на I-ви, така и на VI-ти фототип, като същевременно процедурата е изключително безопасна за по-тъмните кожи, но докато се възстанови напълно не трябва да се излага на пряка слънчева светлина.

– Това е единствената фракселна радиочестота на пазара, която може да регулира импулса, който доставяме върху кожата.

– Апаратът може да третира много фини зони на непосредствена близост около очите. Работната площ на апликатора се разделя за труднодостъпни зони, като горна устна и клепач, също така позволява да се разреди за по-ниска чувствителност.

 

 

– Скоростта и лекотата за направа на процедура. Firm FX е най-големият по площ апликатор на пазара. На неговата капачка са разположени 160 пина, което съкращава до двойно направата на зона. Апаратът е направен изключително безопасен и лесен за работа, без да се налага да сменяте ръкохватки, да ползвате очила или да натискате педал.

 

Апаратът разполага с FDA сертификат, съответно устройството се одобрява, като успешно и надеждно. Може да се запознаете на сайта на American Food and Drug Administration

Да се знае:

Преди третиране  на лице, нанасяме кремообразна упойка, за тялото не е необходима. Очакванията след това са като след силно слънцеизгаряне, кожата е зачервена, загрята и опъната с лека едема. След манипулацията не е необходимо да се приемат медикаменти, може да използват термална вода.