Начало

Д-р Мариела Хитова

Д-р Мариела Хитова е безспорен професионалист в областта на дерматологията, венерологията и естетичната медицина.Tя е родена във Велико Търново и там завършва езикова гимназия с английски и руски език.Изучава медицина в Плевен,придобива специалност по дерматология и венерология и  работи последователно в специализирани лечебни заведения, като е управител на Центърa за кожно-венерически заболявания в София в продължение на 6 години.

Д-р Хитова има две квалификации – Здравен мениджмънт и Управление на здравеопазването. Участва непрекъснато в национални и международни научни прояви, има множество клинични и практични курсове у нас и в чужбина. Притежава патент. Тя е лицензирана и сертифицирана за работа с всички продукти, медикаменти, апарaти и методи, прилагани по специалността.

Тя е активен участник и инициатор на социално значими мероприятия и активности.През всички години на класацията на „24 часа“ е един от посочените “Лекари, на които вярваме“, една от избраните успешни жени в проекта “ 15 за следващите 15“ на Aз-жената и BG ON AIR, носител на наградата на Българското дерматологично дружество,както и годишната награда на сп.Business Lady в категория „здравеопазване“ за иновации,професионализъм и добри практики.  Консултант и обучаващ  за GUNA колаген,обучаващ тренер за ALMA lasers  и консултиращ дeрматолог на Vip Brother. Референтен лекар за лечение на пациенти с Psoriasis vulgaris със Stelara.

Д-р Хитова е член на Българския Лекарски Съюз(БЛС), Българското Дерматологично Дружество(БДД), УС на Дружеството по микология, Дружеството по козметична дерматология, Европейската Академия по Дерматология и Венерология, (EADV), Международната Академия по козметична дерматология (IACD), Meждународната Асоциация на лекарите практикуващи anti-aging медицина(IAPAM), Американската Асоциация по ППБ(ASTDA), Европейското дружество по козметична и естетична  дерматология(ESCAD), Свeтовната Асоциация по anti-aging медицина (WOSAAM),  Европейското дружество за нокътни заболявания(ENS).

През 2013 г. д-р Хитова основава в съдружие частна клиника ЕвроДерма,  фокусирана върху високоспециализирана и квалифицирана дейност в областта на дерматологията, полово предаваните болести и естетичната медицина, където практикува и сега и я развива с любов и упоритост.

Социална Ангажираност

Д-р Хитова  участва  в  националната кампания на Ротари клуб  „Витоша” София за превенция рака на кожата.В продължение на 6 мес. (януари-февруари 2011) тя дава безплатни консултации на хората, притеснени за своите бенки. Между стотиците пациенти, посетили кабинета за профилактичен преглед има и такива, които спешно се нуждаят от лекарска помощ.

Всяка година участва активно в кампанията Евромеланома на Европейското дерматологично дружество за масов скрининг на бенките по кожата.

Д-р Хитова работи по Програмите за превенция ,профилактика и лечение на болестите,предавани по полов път заедно с фондациите „Здраве и социално развитие”,”Инициатива за здраве”(насочена към ромското население),Глобалния фонд за превенция на ХИВ/СПИН,Международната организация Бордернет.