Интервю в сп. “Beauty woman” с д-р Мариела Хитова

1) Д-р Хитова, сред разнообразието на продукти за козметична дерматология с кои свои качества ви привлякоха Juvederm Ultra™ иVistabel® и спряхте своя избор на тях?

Възрастта,генетичните особености,излагането на слънце,хормоните ,вредните навици,активното спортуване – всичко това влияе върху образуването на бръчки по кожата на лицето.Тя започва да губи от еластичността си и става по-суха.Съдържанието на хиалуронова киселина,която е отговорна за задържането на вода,намалява.- последва отпускане и дехидратация,а и гравитацията не прощава.

Що се касае до мимическите бръчки между веждите,ясно личими при намръщване(т.нар.гневни бръчки), то няма по-добър начин за отстраняването им от Vistabel-Ботулинов токсин типА. . Ботулиновият токсин отпуска хиперактивните мускули и третира по този начин динамичните лицеви линии

Блокирането на мускулатурата е единствения начин да се справим с тях.Прекъсвайки предаването на нервните импулси до реагиращия мускул,ние спираме неволевото съкращаване на тези влакна,което всъщност е причината за оформянето на неприятните бръчки

 

2) Какво е мнението ви за работата с тези два продукта?

Особено важно място в подпомагане на естествения здрав вид на кожата заемат филърите с хиалуронова киселина. Те възстановяват загубения обем и третират статичните лицеви линии чрез възстановяване на естественото съдържание на хиалуронова киселина в кожата.Освен това очертават неповторимо устните и така всеки забелязва промяната,но никой не знае как е постигната,освен Вас.Какво по-хубаво от свеж и блестящ вид само с няколко безкръвни манипулации в лекарски кабинет?

Що се касае до Vistabel,резултатите са изключително демонстративни,трайни и с минимална миграция,което е много важно в тази област.Освен това те са с доказан профил на безопасност и напълно обратими след 3-6 мес.

 

3) Каква е вашата преценка за резултатите и какви от друга страна са отзивите на пациентите след процедурите с Juvederm Ultra™ иVistabel®?

Манипулациите,формиращи т.нар. безкръвен фейс лифтинг,стават все по-популярни в световен мащаб и изместват хирургичните намеси.Те са бързи,неагресивни и малко болезнени,като не предполагат отделяне или промяна на социалния живот на пациентите.

Juvederm ultra не е с животински произход,има клинично подобрена формула,безопасен е и напълно резорбируем.Осигурява видими резултати до 1 год.,като естетическият ефект е напълно обратим.Продуктите от тази гама са уникални и с това,че сьдьржат и 0.3% лидокаин,който в значителна степен намалява болката от инжектирането и води до по-голям комфорт.

Пациентите са определено удовлетворени и от терапията с Vistabel – тя е слабо инвазивна,отнема малко време и позволява непосредствено връщане към ежедневните ангажименти,като освен това те придобиват един изключителнио удовлетворяващ вид с изгладено чело,блестяща кожа и приветливо лице.

 

Ползите от процедурите се поддържат чрез повторни курсове на инжектиране,което води до по-ефективни дългосрочни резултати