Микродермабразио

Микродермабразиото е неинвазивен и безболезнен метод за подмладяване на кожата чрез механично ексфолииране на повърхностните слоеве мъртви клетки. Технологията е създадена в Европа в края на миналия век. Тя е универсална, подходяща за приложение при широк кръг пациенти. Методът е разработен за третиране на лице и тяло и съчетава в себе си повърхностен механичен пилинг с диамантени микрокристали и вакуум масаж.

Микродермабразиото е бърза неинвазивна процедура, прилагана за освежаване на кожата при отсъствие на риск от странични ефекти и кратък възстановителен период. Самата технология позволява да се контролира дълбочината на пилинга. При завихрянето на кристалите се отнема горния слой,а вакуумът едновременно с това го всмуква. Лекарят може да промени налягането  за да контролира нивото на проникване в кожата или да премине няколко пъти през определен участък на увредена кожа, за да усили ефекта с всяко минаване с накрайника на апарата се отстранява по един микрослой от кожата – така дълбочината на излющване се определя от броя на повторенията. Чрез отстраняването на най-горните слоеве на епидермиса, микродермабразиото стимулира образуването на нов повърхностен слой на епидермиса.

То може да се прилага при всички типове кожа по отношение на омазняване, цвят и възраст. Целта на процедурата е да се елиминират кожните несъвършенства в епидермиса и да се постигне максимална хомогенност на тена, блясък и свежест на кожата. Микродермабразиото  коригира грубата повърхност на кожата, някои видове белези, неравномерна пигментация. То също може да премахне или намали броя на отворените и затворените комедони, вида на стриите и най-фините бръчки.

Проникването на козметични продукти (хиалуронови маски,колагенови терапии и др), поставени след извършено микродермабразио, е значително по-добро и с удвоен ефект. Незабавно след процедурата кожата се зачервява леко, но до половин час зачервяването изчезва напълно.

✔️ Обикновено процедурата отнема от 15 до 30 минути. Обезболяване не се налага.

✔️ За най-добри резултати се препоръчва провеждането на една процедура седмично до 10 дни в рамките на терапевтичния курс(4-6 пъти)

✔️ Тази процедура не може да предизвика сериозни усложнения и няма известни рискове при нейното приложение.

Трябва да уведомите, ако приемате медикаменти, особено ароматни ретиноиди (Tigasone/Roaccutane), както и ако сте имали херпесни инфекции по лицето.

Препоръчва се поставяне на фотозащитен крем в следващите дни за да се защити чувствителната кожа след процедурата.