Ефективно премахване на тъмномаслени татуировки

През последните десет години, с нарастващата популярност на татуировките, на пазара избуха тенденция за ефективното им отстраняване. Татуировки се създават чрез инжектиране на цветен пигмент в малки дълбоки дупки в кожата. Независимо от това дали човек, който в обучен да прави татуировки или един необучен човек инжектира пигмента при една татуировка, тя остава постоянна.

Когато човек реши впоследствие да премахне своята татуировка, лекарите препоръчват лазерната хирургия като най-добрия метод за тази цел. Q-модулирания Nd: YAG лазер е най-често използваният лазер за премахване на татуировки.

По време на процедурата импулсите на светлината от лазера се насочват към татуировката с цел премахване на нейния пигмент. През следващите няколко седмици макрофагите на тялото разграждат  третираните пигментирани области. С модулирания Q-Nd: YAG лазер на Harmony ® XL лазерна система, може ефективно да се премахват тъмни мастила на татуировки и по-специално черното (което се поставя при повече от половината от всички татуировки), както синьо и зелено. С цел постигане на очакваните резултати трябва да се направят поне няколко процедури.

Как действа технологията?

Мастилото на татуировките и естествената пигментация на кожата като меланин абсорбират краткотрайните високо енергийни пикови Q-прекъснати импулси толкова бързо, че  създават фотоакустичен ефект в рамките на пигментните клъстери. Този фотоакустичен ефект разлага мастилото на много по-малки частици, които лесно могат да бъдат отстранени от естествена система за филтриране на организма.

Основни предимства за пациентите

  • безопасен начин да премахнете нежеланите татуировки
  • Ефективното премахване на тъмните мастила в татуировките (черно, синьо и зелено)
  • бързи резултати след няколко процедури