ALMA Лазерна технология

АLMA Harmony XL pro - модерната лазерна система за заличаване на капиляри, хемангиоми и малки венозни съдове, отстраняване на нежелано окосмяване, лазерно лечение на гъбички на ноктите, фотоподмладяване, премахване на татуировки и хиперпигментации; лазерен неоперативен лифтинг Clear Lift.

Clear Lift  е неаблативна процедура за лазерно фракселно подмладяване, която не уврежда кожата. Като се избягва нараняването на най-външния слой , процедурата протича без болка, резултатите са по-бързи и няма нужда от възстановяване. превръщайки я в първата лазерна терапия за чувствителните зони на тялото, включително ръцете шията, деколтето и зоната около очите.

Тя стимулира образуването на колаген, но без да оставя видими следи след самото третиране. Познат като Pixel Q-Switch с дължина на вълната 1064 nm апаратът безболезнено, ефективно и неаблативно действа едновременно лифтирайки зоната и избистряйки тена. Енергията му достига до дермата в различни дълбочини. Резултътат е видимо подмладяване и възвръщане на естествения тен в областта на третирания участък.

Предимства за пациента:

 • Ефективно лечение на фини линии, бръчки и фотовъзраст на кожата
 • Дълбоко проникване и ефективно лечение на естетически несъвършенства
 • Лазерната епилация е не просто най-популярната процедура в сферата на неинвазивната естетика, но и държи най-високи нива на растеж.

Премахването на нежеланото окосмяване с Alma Lasers – Israel – LP Nd YAG се постига чрез лазерна система с дължина на вълната 1064 nm - прониква най-дълбоко и обхваща косми с различна дълбочина.


Апаратурата на Alma laser предлага уникални възможности за дължина на вълната и продължителност на импулса, което позволява за лечение на пигментни лезии при всеки тип кожа. Жизненият цикъл и хормоналните промени могат да повлияят на разпределението на меланин в кожата ни, което води до появата на петна от слънцето, възрастови петна или мелазма – тъмни, неравномерни оцветявания по кожата на лицето.

Процедурите на Alma lasers – лазерни и светлинно-базирани, предотвратяват появата на петна и пигментации, таргетирайки меланина в по-тъмните области, изсветлявайки всички пигментирани слоеве и оставяйки кожата по-тонизирана и с равномерен тен.

Процедурите са комфортни и безопасни за пациента, ефективни са за всеки тип кожа, включително и тъмна. Пигментни петна, спукани капиляри и последици от фотостареенето на кожата са основна цел на лазерните системи. Комбинацията от относително ниски нива на енергия, кратък импулс и широкоспектърна светлина, успешно третира розацея, разширени капиляри, пигментни петна и признаци на фотостареене. Пациентите предпочитат процедурите с AFT технологията на Alma Lasers, защото те са щадящи, ефективни и не изискват време за възстановяване.

Премахване на капиляри. Алма лазер предлага ефективни, неинвазивни решения, които подобряват вида и премахват напълно различни по вид и локация съдови лезии. Прилагат се разнообразни технологии за обработване на увредените кръвоносни съдове, като резултатът е гладка, нежна кожа и по-добро самочувствие.Процедурите са безопасни, ефективни и с дълготрайни резултати.

Ефект от терапията зависи от абсорбиране на дадената енергия от хромофорите в капилярите (хемоглобин и оксихемоглобин) и съответния оптичен прозорец за да се въздейства минимално на останалите съставки в кожата. По сравнение с други апарати, DYE-SSR работи с идеалната дължина на вълната от 500 - 600 нм. Като по този начин се осигурява поглъщането и от двете съставки в разширените кръвоносни съдове, което довежда до коагулация и унищожаване на съответния кръвоносен съд без да се засяга здрава кожа около него. В повечето случаи ефектът се вижда веднага след първата процедура. При по-стари и дълбоки лезии - налагат се повече процедури.

Съдови лезии, които се премахват посредством Алма Лазер:

 • Телеангиектазия - трайно разширени капиляри. Може да бъде от наследствен или придобит характер. В зависимост от окисление на хемоглобина с червен или синкав цвят. Появяват се най-вече по лицето и крайниците.
 • Паякообразни и точковидни хемангиоми
 • Разширени капиляри
 • Дифузна червенина, купероза
 • Розацея
 • Чери ангиоми - "червени бенки по тялото"
   

След процедурите е необходимо да се използва слънцезащитен крем, да не се посещават парни бани и сауни известно време, да не се излага на силна слънчева светлина и солариум. Поради тази причина процедурите се правят през есен, зима и пролет. Лятото процедурите по премахване на капиляри не се извършват.

 

TEХНОЛОГИИ В УПОТРЕБА

AFT на Alma Laser е най-ново поколение лазерна технология с интензивна пулсираща светлина. Тя използва късите вълни на светлината и ги превръща в част от използваемия спектър чрез специална филтрираща система. Това повишава както емисиите и проникването,така и ефективността на лечението.

AFT също така осигурява равномерно разпределение, което означава, че всеки импулс има единна енергийна плътност по цялата повърхност. Това свойство осигурява възпроизводими резултати и забележителна безопасност. AFT е по-ефективна система за идеални клинични подобрения, по-малко дискомфорт и минимално увреждане на кожата.

Основни предимства за пациентите

 • Ефективно нехирургично лечение
 • Бързотрайната ( 20-минутна) процедура прави лечението лесно и удобно
 • Безопасно и ефективно

 

Онихомикозата (гъбички по ноктите) е кожен проблем, чието справяне е изключително трудно. Дерматолозите години наред се стремят да ги лекуват, оставяйки незасегнати околните тъкани. Това вече е факт – ClearChoice ™ е дългоочакваният, иновативен метод за лечение на онихомикозата. ClearChoice ™ използва два различни и доказани лазерни технологии: (Q-Switched Nd: YAG) и (Импулсни Nd: YAG).

Лазери излъчват мощни изблици на светлина, които се предават през нокътната плочка на нокътното легло, за да се абсорбират от пигментните дрожди, отговорни за инфекцията. Лазерният лъч на Nd: YAG 1064 въвежда неспецифична топлинна проводимост, срещу която гъбичките по ноктите нямат шанс.

ClearChoice има няколко основни предимства:

 • Бърза и лесна – терапията може да се извърши за изключително кратко време
 • Нетоксична – лазерът не вреди на пациента и не причинява странични ефекти
 • Без системен мониторинг – тъй като терапията е лека и нетоксична, не са необходими мониторинг и интензивни грижи за пациента
 • Минимален дискомфорт – ClearChoice използва In-Motion ™ техника, която постепенно загрява засегнатата област


Q-модулираният Nd: YAG лазер е най-често използваният лазер за премахване на татуировки.По време на процедурата, импулсите на светлината от лазера се насочват към татуировката, с цел премахване на нейния пигмент. През следващите няколко седмици макрофагите на тялото премахват третираните пигментирани области. С модулирания Q-Nd: YAG лазер на Harmony ® XL лазерна система, можете ефективно да се премахват тъмни мастила на татуировки, и по-специално черното (което присъства в повечето татуировки), синьо и зелено.За оптимални резултати процедурата се провежда неколкократно.

Основни предимства за пациентите

 • Безопасен начин за премахване на татуировки
 • Ефективното премахване на тъмните мастила в татуировките (черно, синьо и зелено)