Пигментни лезии

Нехирургически, бърз и ефективен метод за тъмни петна

Почти 100% от всички хора имат една или повече пигментирани лезии. Някои от тях са причинени от излагане на слънце, други от стареене. Трети пък са вродени. Независимо от причината, пигментните лезии са просто петна по кожата с висока концентрация на меланин. Някои лезии са плоски, а други са повдигнати. В повечето случаи пигментните лезии са само козметичен проблем, но в понякога те могат да бъдат ранен признак на рак на кожата.

За доброкачествените пигментни лезии съществува неоперативен начин на лечение. Чрез прилагането на кратки импулси от видимата светлина върху тях, температурата в силно концентрирания меланин рязко се повдига – достатъчно за да разбие клетките, съдържащи меланин. Тялото след това замества тези клетки с нови , генерирани от заобикалящата здрава площ. Апаратурата на Alma laser предлага уникални възможности за дължина на вълната и продължителност на импулса, което позволява  лечението на пигментни лезии при всеки тип кожа.

 

Технологии в употреба

AFT на Alma Laser е най-ново поколение лазерна технология с интензивна пулсираща светлина.Тя използва късите вълни на светлината и ги превръща в част от използваемия спектър чрез специална филтрираща система. Това повишава емисиите и проникването за да направи лечението по-безопасно и по-ефективно.

AFT също така осигурява равномерно разпределение, което означава, че всеки импулс има единна енергийна плътност по цялата повърхност. Това свойство осигурява възпроизводими резултати и забележителна безопасност. AFT е по-ефективната система за идеални клинични подобрения с по-малко дискомфорт и минимално увреждане на кожата.

Основни предимства за пациентите

  • Ефективно нехирургично лечение
  • Бързотрайната ( 20-минутна) процедура прави лечението лесно и удобно
  • Безопасно и ефективно