Venus Viva

“Venus Viva” е първият нано-фракционен радиочестотен апарат, с наличие на скенер, който ни позволява да доставяме енергията прецизно, с по-ниска чувствителност за пациента и най-важното: с най-краткия възстановителен период. Венус Вива представлява изключително мощна технология за ремоделиране и рисърфейсинг (обновяване) на кожата . Терапията е ефективна, защото комбинира две иновативни технологии – NanoFractional RF и SmartScan. Чрез нагряване на дермата със 160 пина на накрайника се оставят микро дермални отпечатъци на кожата. Те стимулират обновяването на дермата и заличаването на недостатъците й.

Технологията е на иновативната канадска компания “Venus Concept”, а производството е израелско.

Третира:

 • Белези (атрофични и хипертрофични)
 • Стрии
 • Бръчки
 • Пигментни петна
 • Торбички под очите
 • Свива порите
 • Стяга и изглажда кожата

Рaзполага с два апликатора:

1. FIRM FX е най-развития фракционен радиочестотен накрайник на пазара, като превъзхожда всички свои конкуренти и сам по себе си, може да бъде представен, като достоен противник на голяма част от съвременните CO2 лазери, даващ по-кратък възстановителен период (24 – 48 часа, според клиничния случаи), който не е за сметка на крайния резултат. С него можем да заличим неравностите на епидермиса, като стимулираме естествените процеси на обновяване и стягане. Tова е единствената технология на пазара, която може да регулира импулса, който доставяме върху кожата. Третира успешно белези, дълбоки бръчки, пигментни петна, пори и е изключително успешен при третирането на стрии.

Venus Viva e единствената фракселна радиочестота на пазара, която може да регулира импулса, който доставяме върху кожата. Като цяло, приятелският интерфейс с който разполага апарата ни позволява да избираме импулса според зоните, които ще третираме и според процедурите, които искаме да изпълним, като ни дава възможност да третираме различни случаи по оптимален начин, с най – добрите резултати и по най – безопасния и безболезен начин, с най – кратък възстановителен период.

Например, ако искаме да направим лек пилинг на лицето на млада и не толкова изтощена кожа, ние можем да изберем параметри с по–дълга продължителност на импулса и да ротираме при избора на енергия, което ще ни даде резултат на по – малка аблация и по – голяма коагулация, резултата е заличаване на фините линии, затваряне на порите със стягащ ефект за кожата.

Ако искаме да заличим посттравматичен белег или да коригираме стрия, то ние можем да намалим времето, за което ще доставим енергия и да увеличим енергията, за да направим по – голяма аблация в дълбоките слоеве, където успешно ще третираме тези клинични случаи

ПРОЦЕДУРАТА:

Venus Viva е неинванзивна процедура, с която постигаме продължителен ефект във времето, касаеща плътността на кожата, повърхността, линиите и дълбоките бръчки. Препоръчителният брой на процедурите в една зона, е между 3-4, но тази бройка еотносителна поради разликите и нуждите на различните пациенти.

Самата процедура е изключително безопасна – радиочестота се използва в медицината от много години и е доказано безопасна и ефективна технология. Минималното време за възстановяване при минимален дискомфорт е гарантирано при всяка манипулация, като третирането на една област отнема по-малко от 30 мин., давайки продължителни резултати във времето.

 

2. DIAMOND POLAR е неаблативен накрайник за стягане и подмладяване на лице, шия, деколте и други малки части на тялото, които искаме да моделираме. Мощността на радиочестотата му е 120W, благодарение на което, достигаме необходимата терапевтична температура (от 39°C до 41°C за лице) за по-малко от минута.

Апликаторът работи с патентована технология, която съчетава:

   а) Пулсиращи електромагнитни полета (PEMF) – Иновативен нетермален механизъм, който клинично доказано подобрява и стимулира:

 • Вазкуларизация в третираната зона
 • Оксигенация
 • Пролиферация на фибробластите
 • Ангиогенеза

Перфузията в третираната зона е подобрена, а хранителните продукти и кислородът  достигат по-лесно до клетките. Засилва се тяхната регенерация, а същевременно кожата добива здрав, добре кръвоснабден  вид. Много подходящ за третиране на зони със засилено задържане на лимфа, например тъмните кръгове под очите.

Пулсиращите електромагнитни вълни подсилват експресията на проколаген тип I и проколаген тип III. Кожата е по-стегната, а фините бръчки – заличени.

   б) Мултиполярна радиочестота – доставя бърза, безболезнена и плътна топлина в дълбочина.

 • Енергията е концентрирана в зоната, която се третира и няма разсейване в други части на тялото, както е при по-старите монополярни RF апарати.
 • За разлика от биполярната RF, има няколко терапевтични точки на различна дълбочина. Загряването е отвътре навън, като допълнително синтезира колаген и еластин.

Diamond polar се използва предимно за лифтинг на лицето, стягане на кожата, двойна брадичка, третиране на фини линии, като с него могат да се третират и различни зони на тялото като шия, деколте, колена,корем,бедра и др. Апликаторът използва MP технология, която съчетава радиочестотата с електромагнитни импулси. Функцията на тези електромагнитни полета е да засилват кръвообръщението в третираната зона, като по този начин тя се обогатява с кръв и кислород, възстановявайки клетките. Мощността на радиочестотата е висока, което дава възможност по-бързо да се достигне до необходимата терапевтична температура за направата на процедура, което дава по – голяма резултатност, краткотрайност и по–голям комфорт по време на процедурата.

Предимствата на“ Venus Viva“:

– За апарата няма ограничение във фототип и сезонност, тъй като работи с ток, а не със светлина. Не прави кожата фоточувствителна, не я подлага на риск от постинфламаторна хиперпигментация и дисхромия. Работи се целогодишно и могат да се изпълняват процедури, както на I-ви, така и на VI-ти фототип, като същевременно процедурата е изключително безопасна за по-тъмните кожи, но докато се възстанови напълно не трябва да се излага на пряка слънчева светлина.

– Това е единствената фракселна радиочестота на пазара, която може да регулира импулса, който доставяме върху кожата.

 – Апаратът може да третира много фини зони на непосредствена близост около очите. Работната площ на апликатора се разделя за труднодостъпни зони, като горна устна и клепач, също така позволява да се разреди за по-ниска чувствителност.

– Скоростта и лекотата за направа на процедура. Firm FX е най-големият по площ апликатор на пазара. На неговата капачка са разположени 160 пина, което съкращава до двойно направата на зона. Апаратът е направен изключително безопасен и лесен за работа, без да се налага да сменяте ръкохватки, да ползвате очила или да натискате педал.

 Апаратът разполага с FDA сертификат, съответно устройството се одобрява, като успешно и надеждно. Може да се запознаете на сайта на American Food and Drug Administration

Да се знае: Преди третиране на лице, нанасяме кремообразна упойка, за тялото не е необходима. Очакванията след това са като след силно слънцеизгаряне, кожата е зачервена, загрята и опъната с лека едема. След манипулацията не е необходимо да се приемат медикаменти, може да използват термална вода.