Как да спрем застаряването - статия във в-к 24 Часа

Публикувана: Неделя, 7-ми Август 2011, автор(и): Венелина Иванова; прочитания: 6917; коментари: 4

Ирина Флорин: Вкарват ми колаген, с игла правят на решето лицето
Сънят е най-важен за свежата кожа, отсича певицата Ирина Флорин. Тя разказва, че за да предпазва лицето си свежо, не пие никакъв твърд алкохол. Позволява си вечер по чаша, най-много две, бяло вино. През зимата го сменя с червено. Хубавата кожа е дар божи, но човек винаги може да я развали, ако не полага усилия да я съхрани по-дълго млада, твърди певицата на “Цвят лилав”. Тя от 5-6 години прави мезотерапия всеки месец при дерматоложката д-р Хитова. Процедурата поддържа кожата влажна и еластична, като при нея се вкарва чиста форма колаген. Всъщност цялото лице става на решето с игла и се вкарва кислород и коктейл от препарати, обяснява певицата.

Преди година тя се подложила и на термаж. Това е сериозна терапия, при която епидермисът се обработва със специален накрайник в дълбочина, за да се активизира колагена в кожата, разказва Ирина Флорин. По нейни думи термажът е скъпа терапия и модата й тръгнала от Холивуд. В момента термажът е най-популярната форма за борене на стареенето на лицето сред актьорите, които гледаме на големия екран, обяснява певицата. При термажа се усещали топлина и вибрация, но не и болка.

Ирина Флорин ползва и кремове. Те обаче нищо не променят, не могат да спрат стареенето, освен да дадат комфорт на кожата, настоява Флорин и казва: Кожата се влияе най-вече и от състоянието на духа.

Вижте материала тук.