Нискоенергийната лазерна терапия (LLLT)

Нискоенергийната лазерна терапия (LLLT) – Д-р Хитова, дерматолог и венеролог гр. София

Нискоенергийната лазерна терапия(LLLT) е една много бързо развиваща се технология,използвана за третиране на различни състояния, изискващи стимулиране на регенерацията, потискане на възпалението и болката и възстановяване на функциите. Открита  е в края на 60-те, но започва своя възход в последните години. В дерматологията има положителен ефект върху бръчки,акне, белези, стимулиране на космения растеж,изгаряния,витилиго, псориазис . Одобрена от FDA 2002 год.

LLLT -също известна като червена светлина или студен лазер- вкарва фотони в скалпа,които се абсорбират от  клетките на космените фоликули и стимулират израстването на косата, като подобряват съдовата компонента и стимулират растежните фактори локално. Процедурата е неинвазивна, безболезнензаи без странични ефекти.

Необходими са 8-10 сеанса,като ефектът се забелязва след петия. Препоръчва се да се правят един/два пъtи седмично, като продължителността е  30 минути

Особено подходяща терапия за андрогенна алопеция при мъже и жени( разреждане на косата) ,ковид косопад, алопеция ареата(на петна), както и за всеки,който иска да укрепи косата си поради често механично и термично травмиране от различен произход( фризьорски манипулации, работа на открито)

В клиника ЕвроДерма вече имаме първия в България  лазер на Kernel –  с доказана ефективност подплатен   с много клинични проучвания във водещи дерматологични клиники в САЩ, Европа и Азия.Възползвайте се да укрепите красотата на косата си!