Ново отличие: годишната награда на групата Business Lady в сектор “здравеопазване”е за д-р Хитова!

 

БИЗНЕС ДАМИТЕ НА 2017 ГОДИНА БЯХА ОТЛИЧЕНИ ОТ СПИСАНИЕ BUSINESS LADY

За шеста поредна година бяха връчени годишните награди на сп. Business Lady. Домакин на официалната церемония беше хотел Хилтън София, който посрещна личности от бизнес средите, политиката, културата и приятели на списанието. Организаторите бяха подбрали 16 изключителни бизнес дами в 12 категории от обществения живот, бизнеса и администрацията.

Признание за цялостен принос, добри практики и ефективна администрация за развитието на туризма в България в категория АДМИНИСТРАТИВНО УПРАВЛЕНИЕ получи Николина Ангелкова, министър на туризма. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители получи награда за добри практики и ефективни политики за подкрепа на българските учители, опазване правата и закрила на децата и учениците, и развитие на средното образование, в категория ОБРАЗОВАНИЕ.  Изпълнителният директор на „Алпен Фарма България” – д-р Нонна Петрова пък грабна приз за ефективен мениджмънт и успешно пазарно позициониране на хомеопатични продукти в категория ФАРМАЦИЯ. Наградата за Ефективни корпоративни и CSR комуникациивъв Фармацията получи Радослава Ганозова, директор „Корпоративни комуникации” на Актавис – компания на Тева. С отличие в категория ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ си тръгна Илона Станева, директор “Маркетинг и реклама” /Fibank/, която бе отличена за Добри практики и ефективни маркетингови комуникации. В сектор ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ бяха отличени три дами в тазгодишното издание на наградите на сп. Business Lady. Д-р Мариела Хитова, основател на клиника „ЕвроДерма”, получи приз за  иновации и професионализъм в областта на дерматологията, венерологията и естетичната медицина.

 

Изпълнителният директор на „Д-р Щерев” АД – Даниела Иванова грабна отличие за Успешен финансов мениджмънт на здравна институция, а Весела Груева – мениджър продажби на МЦ „Афродита” бе удостоена с награда за най-бързо развиващ се Мениджър за 2016 година. В сектор СТРОИТЕЛСТВО И АРХИТЕКТУРА тази година отличието отиде при Десислава Георгиева, управител на „Ню Билдинг Пропърти” ЕООД.  Две дами получиха приз за прилагане на иновативен и успешен мениджмънт в сферата на човешките ресурси и налагане на работодателска марка в ИТ сектора – Дария Топалова, HR Manager и Ива Иванова, HR Coordinator в Playtech Bulgaria. В категория МАРКЕТИНГ И ПР с награда си тръгна Биляна Христова, Online Marketing Manager в Credissimo, която бе отличена за иновации, ефективни комуникации и налагане на търговска марка №1 за онлайн кредитиране във финансовия сектор. Невена Басарова-Дичева, основател и управител на Първа Детска Академия за Добри Обноски получи приз за добри практики и успешно управление в областта на коучинга за успешно личностно развитие и лидерство в сектор ОБУЧЕНИЕ И РАЗВИТИЕ. Ани Салич, журналист и ТВ водещ и едно от най-популярните лица на НОВА телевизия бе наградена в категория МЕДИИ, за обективна и социалнозначима телевизионна журналистика. В същата категория приз получи и Доника Ризова, мениджър „Корпоративна социална отговорност” в Investor Media Group, автор и водещ „Медиите ON AIR” – за развитие на медийната среда, обществено отговорна и аналитична журналистика и иновативен медиен продукт.  В категория БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ И СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ наградата тази година отиде при Виктория Стоянова, президент на Зонта клуб „Света София”, която бе отличена за Добри практики и иновативни проекти в посока равенство между половете, подкрепа на жените в тяхната професионална и социална реализация. Вероника Боева, Търговски директор на рекламна агенция I Do Advertising пък грабна приз за Разработване на иновативни рекламни материали и прилагане на нови подходи в работата с клиенти в сектор РЕКЛАМЕН БРАНШ.

За мен е чест и привилегия за поредна година да отличим успехите на българските жени. Вашите усилия и постижения ме изпълват с ентусиазъм и очаквания за по-добро бъдеще на страната ни” – сподели Даниел Димитров, издател на сп. Business Lady и изпълнителен директор на „Бизнес лейди-България”.

Сред специалните гости на събитието бяха Деница Сачева, заместник-министър на образованието и науката; Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК; д-р Венцислав Грозев, председател на УС на Български лекарски съюз; Борислав Борисов, член на УС на Български фармацевтичен съюз и Комисията по здравеопазване в Народното събрание, които връчиха награди на част от отличените дами. Церемонията уважиха още: Георги Руйчев, изпълнителен директор на Български форум на бизнес лидерите; Детелина Смилкова, президент на Българска асоциация за управление на хора; д-р Дора Пачова, председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България и други.

Годишните награди на сп. Business Lady се реализираха с официалното партньорство на Българска търговско-промишлена палата, Български съвет за устойчиво развитие, Български форум на бизнес лидерите, Българска асоциация за управление на хора и Бизнес лейди клуб. Медийни партньори на церемонията бяха: радио Фокус, ИА Фокус, ИА Кросс, b2bmedia.bg, flashnews.bg, Mail.BG, Radar.BG, Manifesto.BG. Водещи на събитието бяха актьорът Явор Ралинов и журналистът и водещ Валентина Войкова, а за доброто настроение на гостите се погрижиха поп изпълнителката Александра Жекова и изключителния танцов дует Стефан Вучов и Петя Колева. Всяка отличена дама си тръгна с подаръчен комплект, осигурен от селективната швейцарска козметика на клетъчно ниво SKIN CODE, а гостите имаха възможност да се насладят на изтънчените вина на винарска изба БОНОНИЯ ЕСТЕЙТ.

Отличията се връчват за заслуги, свързани с богат професионален опит, ноу-хау, устойчиво развитие, прилагане на иновативен и успешен мениджмънт, успешно прилагане и адаптиране на добри практики, ефективно развитие на човешкия капитал, конкурентоспособност и иновации,  позитивен обществен имидж и други. Наградите на списание Business Lady са продължение на основната мисия на изданието – да подкрепя позициите на дамите в обществото, давайки гласност на техните професионални успехи, качества и постижения.