Петкратната олимпийска шампионка Мария Гроздева се е доверила напълно на д-р Хитова - статия във вестник Монитор


Откриваме Мария по време на подготовката за поредни състезания. В края на февруари ще участва в европейско в Холандия, след това й предстои борба за три световни купи, участие в първите европейски игри в Баку и европейско състезание с малокалибрено оръжие у нас. „Тази година борбата ще е за печелене на олимпийски квоти за олимпиадата в Рио. Подготовка, състезание и пак подготовка …”, смее се Мария.

– Мария, за да си във форма, спазваш ли някакъв определен хранителен режим?
– По време на състезания се пазя от преяждане, не пия кафе, нито алкохол. Това е важно, защото се отразява на спокойствието и на тремора. Иначе спортувам, хапвам всичко, не се лишавам и не пазя режим. Преди състезание, ако не съм закусила, се чувствам перфектно. Преди старт гладът е помощник. Ако хапнеш, пулсът се покачва и ти се доспива. А когато си гладен, си по-буден и рефлексите са по-изострени. Всички системи работят по-добре и максимално. Когато трябва да се върши нещо с главата, гладът наистина помага.
– Имаш ли любими храни и забранени, за да поддържаш форма?
– Не.
– Правила ли си някакви диети?
– Само веднъж за 3 дни се подложих на глад и пих ензими от ферментирали японски плодове и зеленчуци. Това са едни специални гелове, които поддържат формата. Разтварят се във вода, а на практика пиеш само вода. Чувствах се много добре, въпреки че на втория ден гладът беше зверски. Устисках и на третия ден направо летях. Никога няма да забравя това състояние – вечер трудно заспивах от глад, ама сутрин се будех в суперформа. Наспивах се за 3-4 часа и се събуждах свежа, пълна с енергия и в тонус. Гладуването е много интересно нещо.
– Можеш ли да издържаш на глад?
– Като че ли не. За 3 дни успях, ама беше страшна мъка. Три дни ми се сториха цяла вечност, а хората издържат много повече. Струваше ми се, че пропускам толкова много в живота си, че никога няма да наваксам. Ама след това усещането наистина е уникално. Беше преди 3 години, но нямам воля да го направя пак – дори и за един ден.
?- Какво от грижите за лицето е най-важно за теб?
– Доверила съм се на д-р Хитова и програмата за поддържане ми я прави тя. Правя подмладяващи процедури с апарати, слагам макар рядко много ниски концентрации ботокс. Всяка жена прибягва до процедури. На 40 г няма как, трябва да се поддържа. И ако от терапиите няма особен резултат, може и да се откаже, защото не са евтини, но аз виждам, че ефектът е поразителен. И поне веднъж в месеца все има какво да правя, защото кожата ми е по-мазна и иска грижи. В основата е мезотерапия с Guna колаген – един път е инжекционна, друг път с магнити. Тя реструктурира колагеновите влакна. Мезотерапията с колаген стяга и стените на кръвоносните съдове, а след това лазерът допълнително усилва ефекта и стяга. И ефектът се вижда веднага.