Д-р Мариела Хитова

Д-р Мариела Хитова е безспорен професионалист в областта на клиничната дерматология, венерологията, естетичната медицина и лазертерапията. Tя е родена във Велико Търново и там завършва езикова гимназия с английски и руски език. После изучава медицина в Плевен, след което работи последователно в специализирани лечебни заведения, като е управител на Центърa за кожно-венерически заболявания в София в продължение на 6 години. Д-р Хитова има две квалификации – Здравен мениджмънт и Управление на здравеопазването. Участва непрекъснато в национални и международни научни прояви, има множество клинични и практични курсове у нас и в чужбина. Притежава патент. Тя е лицензирана и сертифицирана за работа с всички продукти, медикаменти, апарати и методи, прилагани по специалността, както и тренер или консултант за някои от тях.

Активен участник и инициатор на социално значими мероприятия и активности. През всички години на класацията на „24 часа“ е един от посочените “Лекари, на които вярваме“, една от избраните успешни жени в проекта “15 за следващите 15“ на сайта „Аз, жената“, носител на Наградата на Българското Дерматологично Дружество, удостоена с Почетния знак на Европейската Академия по Дерматология и Венерология, както и два пъти с годишнатата награда на сп. Business Lady в категория „Здравеопазване“ за иновации, високи стандарти, добри практики и професионализъм, както и приза Златно сърце за личност-вдъхновител с благотворителна и доброволческа работа. Избрана в проекта Успешните жени на сп. Форбс.

Д-р Хитова е член на Българския Лекарски Съюз, Българското Дерматологично Дружество, УС на Дружеството по Микология, Европейската Академия по Дерматология и Венерология, Международната Академия по Естетична Дерматология, Световната Асоциация по Трихология, Meждународната Асоциация на Лекарите практикуващи anti-aging Медицина, Американското дружество по ППБ и редица други.

През 2013 г. д-р Хитова основава в съдружие частна клиника ЕвроДерма, фокусирана върху високоспециализирана и квалифицирана дейност в областта на клиничната дерматология, полово предаваните болести, естетичната медицина и лазертерапията, където практикува и сега и я развива с любов и упоритост.