SHR трайна епилация

SHR - ЕФЕКТИВНАТА И БЕЗБОЛЕЗНЕНА ЕПИЛАЦИЯ

Към днешна дата лазерната епилация е номер едно в областта на неинвазивната естетика, с очакван темп на растеж от 18%. В сравнение с всички останали системи Alma Lasers – Israel – LP Nd YAG лазерна система с дължина на вълната 1064 nm прониква най-дълбоко и обхваща косми с различен цвят. ALMA LASERS разполага с три патента за трайно обезкосмяване:

  1. Системата LEO (light energy optimization) е последно поколение многофункционални системи за фотоепилация и фототерапия на фирмата ALMA LASERS и благодарение на 2-те си патентовани технологии дава отлични резултати в борбата с нежеланото окосмяване с минимален брой процедури и е приложима за по-тъмни кожи и по-светли косми.
  2. AFT™ (advance fluorescence) – уникална система на филтриране, подобряваща проникващата способност на светлината без да е необходимо използване на рисково висока за кожата енергия.
  3. EDF™ (equally distributed fluence) – равномерно разпределен енергиен поток. Това уникално нововъведение направи възможно удължаването на импулса при по-умерени енергийни пикове и победи едно от основните ограничения в съвременната PL – технология-болката.

 

Как действа технологията?
Диодните лазери са най-ефективното средство за постигане на трайно обезкосмяване, което е известно към настоящия момент. Лъчите излъчени от лазерния диод проникват през повърхността на кожата и когато достигнат до фоликула на косъма, те се абсорбират от пигмента в него, а акумулираната топлина уврежда фоликула. За да бъдат унищожени фоликулите,  трябва да съдържат пигмент в изобилие, което се случва единствено в активната фаза на растеж на косъма. И тъй като не всички косми са в активна фаза по време на процедурата, е необходимо да бъде извършена серия от процедури. Обикновено са необходими четири до шест или повече процедури за да се намали перманентно броя на растящите косми с повече от  80%.Продължителността на ефекта е над 8 години. Когато космите са фини или светли или кожата е тъмна, е възможно да са необходими повече от осем процедури за постигането на оптимален ефект. Продължителността на манипулацията е според площта на обработвания участък. Може да се извърши през всеки годишен сезон. Космите над нивото на кожата в зоната, която ще бъде третирана, следва да бъдат предварително отстранени чрез депилaтоар или избръсване. По време на процедурата може да се усети парене, усещане което е с пъти по-поносимо в сравнение с по-старите методи за фотоепилация

Системата комбинира лазерна технология и предимствата на пулсовата светлина за постигане на практически безболезнено премахване на нежеланото окосмяване. SHR в комбинация с „In Motion ” представлява революция в трайното обезкосмяване.

SHR е революционен подход, основаващ се на доставянето на големи количества енергия, но с нисък интензитет. По този начин космения фоликул се нагрява до нужната степен, но без болка! Някои пациенти го сравняват с масаж с топъл камък.

SHR епилацията е подходяща за всички типове кожа, дори и за кожа със загар. За разлика от традиционните лазерни и IPL технологии, SHR епилацията може да се прави през цялата година, без да се налага да се предпазвате от слънцето.